Welkom op onze reisblog

Op 20 februari gaan wij op wereldreis. We zullen een half jaar lang de wereld rond trekken en de volgende route volgen: Hong Kong, Maleisiƫ, Australiƫ, Nieuw-Zeeland, Tahiti, Paaseiland, Chili, Argentiniƫ, Bolivia, Peru, Madrid. En op 15 augustus komen we weer terug naar Nederland.

We zullen op deze blog regelmatig onze reisverhalen en foto's plaatsen. Iedereen die het leuk vindt kan daarbij een reactie achterlaten.


maandag 30 mei 2011

Beelden en paaseieren

Jullie dachten natuurlijk al: wel foto's maar nog geen verhaal? Dus bij deze. Vanuit Tahiti hebben we een prima vlucht gehad naar Paaseiland. De naam van dit eiland is door een Nederlander (Roggeveen?)aan het eiland gegeven die daar op Pasen aankwam. De eigenlijke naam is Rapa Nui.Daar aangekomen werden we opgewacht door de eigenaars van ons onderkomen. Dit keer wel beiden een bloemenkrans gekregen! Erg leuk. Dus wij in de pickup voor de lange tocht naar de “Pacific Cabins” (met dank aan Sandra en Jasper geboekt). Na 3! minuten waren we ter plaatse. Super plek. Veel ruimte en een eigen keuken. Samen met een Chileens stel woonden we in de tuin van deze mensen. Nadat we alle spullen hadden opgeborgen zijn we direct het "centrum" in gegaan. Stel je de grootte voor van Midsland op 't Ailand dan heb je het wel gehad. Nadat we wat info hebben gehaald bij de” tourist information” zijn we eerst maar wat gaan slapen omdat we de nacht ervoor amper wat uurtjes hadden kunnen maken. De volgende ochtend hebben we een auto gehuurd en zijn we het eiland rondgereden. Ok….in een woord: fantastisch, bizar, anders (iets meer dan een). Het feit dat je op een van de meest afgelegen eilanden ter wereld bent met een geschiedenis die nog niet geheel duidelijk is maakt het toch wel heel speciaal. Wellicht hebben jullie de foto's al gezien maar een en ander heeft echt indruk op ons gemaakt. Als je een tijdje hebt gereden kom je dan ook bijna niemand meer tegen. Je rijdt dan in je 4x4 over gravel roads en verder is er niemand. Alleen wat wilde! paarden en beelden (ook wild!). Na een dag rijden zijn we redelijk moe weer terug naar ons onderkomen gegaan. De volgende dag hebben we het dorpje wat uitgebreider bekeken. Uiteraard een terrasje gepakt met uitzicht op zee en beelden! dus het was weer afzien. Daarna nog wat souvenirs gekocht. Die avond waren we uitgenodigd voor een BBQ bij de familie. De man des huizes was aan het duiken geweest en had een aantal vissen meegenomen. Gewoon met kop en staart op de BBQ en klaar is Kees. Onze Chileense buurman vond dat blijkbaar niet genoeg want die had nog een half varken meegenomen. Kortom 2 zijkanten van een varken: spareribs! (tot redelijk afgrijzen van Maaike). Lekker!!!! Top avond gehad. De volgende ochtend zijn we weer keurig naar het vliegveld gereden. Dit enorme complex (nog kleiner dan Eelde) was wederom 3 hele minuten rijden. Bij ons afscheid nog een ketting gekregen als afscheid. Kortom Paas eiland was fantastisch!!! Op dit moment zitten we in Santiago in Chili....ook leuk...:)

2 opmerkingen:

  1. He jullie zijn naar de Paaseilanden geweest!
    Schitterend!!

    Hoe was Tahiti??

    Wij zijn nu aan het onderhandelen om nr Tibet te gaan en we hebben onze reis nog uitgebreid met twee weken Sri Lanka, een weekje Maladiven, een stopover in Doha en een visite aan mijn ouders in Italie...dus ondanks dat het einde eraan komt, nog veel om naar uit te kijken.

    Het vrijwilligerswerk met de pandas is ook juist afgelopen en was verruit de highlight van mijn (lees: mijn :)) reis. Of was het mijn leven?

    Ik hoop dat Chili ook aan jullie wensen voldoet en dat jullie nog steeds even gelukkig zijn!!

    Groetjes,

    Jellert (en Valentine natuurlijk ook!)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi buurtjes!

    De kaartjes zijn aangekomen hoor! Thanks! Geniet nog maar lekker van jullie mooie reis, dan genieten wij wel van de mooie foto's!

    Groeten Ronald en Harma

    BeantwoordenVerwijderen