Welkom op onze reisblog

Op 20 februari gaan wij op wereldreis. We zullen een half jaar lang de wereld rond trekken en de volgende route volgen: Hong Kong, Maleisië, Australië, Nieuw-Zeeland, Tahiti, Paaseiland, Chili, Argentinië, Bolivia, Peru, Madrid. En op 15 augustus komen we weer terug naar Nederland.

We zullen op deze blog regelmatig onze reisverhalen en foto's plaatsen. Iedereen die het leuk vindt kan daarbij een reactie achterlaten.


vrijdag 20 mei 2011

Back from outher space.....


Het is inderdaad even een overgang. Na 4 weken lang geleefd te hebben in ons Spacesship Laika zitten we op dit moment weer in de luxe van een hotel. Allereerst een kleine terugblik op de afgelopen week. Nadat we het Abel Tasman park hebben verlaten zijn we met de boot terug naar het Noorder Eiland gegaan. Deze keer een rustig overtochtje waarbij we door een paar dolfijnen werden uitgezwaaid. Kortom die beesten kunnen we dus ook weer afvinken van ons: we hebben lekker alles gezien maar er niet voor betaald lijstje. Nadat we overnacht hadden op de top 10 camping in Wellington zijn we via Napier (stad in 1930 compleet verwoest door een aardbeving en compleet in Art Deco herbouwd) naar Rotorua gegaan. Deze stad is beroemd om zijn thermale activiteiten. Daar zijn we twee dagen geweest. Op de weg naar Rotorua hadden we al kennis gemaakt met warme "stroompjes". Onze eerste stop was dan ook "Kerosine Creek" Het woord zegt het al zullen we maar zeggen... Toch vreemd om in een hete beek te springen... Aangekomen in Roterua (het stinkt er naar rotte eieren...zwavel?) hebben daar een park bezocht waar de geisers continu stoom blazen. Bizar om modder te zien bubbelen en stoom metershoog te lucht in te zien spuiten.In het geiserpark hebben ook nog een complete spoedcursus Maouri gehad. Dus inclusief de Haka (oorlogsdans; doen de All Blacks ook voor elke wedstrijd). Na Roterua zijn we doorgereden naar Coromandel. Hoogtepunt hier was de privé camping die we hadden inclusief privé tv kamer met houtkachel. De volgende dag zijn we doorgereden naar "hotwater beach". Dit was echt raar. Men neme een schep, men graven een gat op het strand (trouwens er waren ook Duitsers maar hun gat was echt bagger....zouden ze het verleerd zijn ??:)) en men gaan in het gat zitten. En dan borrelt er dus water van ongeveer 60 graden omhoog...Echt heel raar. Je ziet dus terwijl je op het strand loopt het water omhoogkomen. Kortom gaaf. We zijn daarna doorgereden naar Wahi Beach waar we een camping hadden met een zwembad en hottub. Irritant dat we het hele zwembad soms moesten delen met 4 andere gasten..:) Kortom die camping was ook zo'n beetje uitgestorven. Vandaag hebben we met pijn in het hart Laika bij haar baas achter gelaten. Ons Toyotatje heeft nu 332000 km op haar teller staan en zal de rest van haar leven door het leven gaan als Rocket (een B merk van Spacesship. Op dit moment zitten we in een **** hotel in Auckland. De hotelbusiness loopt niet heel denderend hier en de prijsverschillen met de hostels zijn zo klein dat je voor een paar dollartjes meer super de luxe zit. Morgen is het dus in luxe uitrusten en dan vliegen we op zondag richting Tahiti en Paaseiland. De accommodaties zijn geboekt (dank Sandra en Jasper voor tip onderdak Paaseiland; jullie krijgen de groeten van de eigenaar) dus op naar de eilanden. Later meer over dit tijdreizen....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten