Welkom op onze reisblog

Op 20 februari gaan wij op wereldreis. We zullen een half jaar lang de wereld rond trekken en de volgende route volgen: Hong Kong, Maleisiƫ, Australiƫ, Nieuw-Zeeland, Tahiti, Paaseiland, Chili, Argentiniƫ, Bolivia, Peru, Madrid. En op 15 augustus komen we weer terug naar Nederland.

We zullen op deze blog regelmatig onze reisverhalen en foto's plaatsen. Iedereen die het leuk vindt kan daarbij een reactie achterlaten.


zondag 20 maart 2011

Tioman en de snorkels.....(voor de jongeren; Nemo)

Tja als je de titel leest denk je dat ik gek ben maar dit is toch niet helemaal het geval. De afgelopen dagen hebben we doorgebracht op Tioman. Het grootste eiland aan de oostkust van Maleisie. Als ik zeg dat op een van de kleine eilanden in de buurt van Tioman Expeditie Robbinson wordt opgenomen dan hebben jullie een beeld. Tioman is hetzelfde alleen dan met fatsoenlijke bedden, geen camera's en de vis wordt voor je gevangen. We zatten op het meest rustige strand van het eiland namenlijk ABC beach. Alleen een aantal hutjes, duikcentra en restraurant. Een drukke dag op Tioman bestaat dan ook uit opstaan, eten, boekje lezen, kijken of het weer redelijk is want onder de 28 graden ga je toch echt niet zwemmen, zwemmen, eten, cocktailtje (bij voorkeur een Magarita) en weer slapen. Op Tioman hebben we Elco en Wieke ontmoet. Weer zo'n gevalletje van de wereld is wel erg klein. Elco was de buurjongen van Doortje (mijn schoonzusje) en is een goede vriend van Jordy (een ex collega). Erg gezellig om samen met hun op te trekken en ook wel weer eens fijn om in het Nederlands te ouwehoeren. Met hun hebben we ook een snorkeltour gedaan. Dit was echt briljant. Ik heb verschillende duikers horen zeggen dat dit net zo goed was/is of beter dan dat rifje in Down Under. Een en al koraal en idd Nemo's. Of voor de generatie van daarvoor: een soort Snorkelland. En nee...ik heb het geheim van Kapitein Ortega niet gevonden. (Wie dit kan volgen heeft net als ik teveel tv gekeken in het verleden...). Een andere beschrijving wellicht; stel je het aquarium in het dierenpark Emmen voor. Dat dan met 10x meer vis en met jezelf er tussen. Kortom best wel gaaf. Tijdens de trip ook nog zo'n Robbinson strandje bezocht met echt wit zand en schelpen waarvan je op 't Ailand uit je dak zou gaan. De rest van de dagen hebben we verder doorgebracht in het eerder vermelde stramien. Oja ook nog verse Baracuda, Kingfish en Stingray (Rog/reden dat Steve Irwin niet meer onder ons is) gegeten. Kost toch snel 5 euro zo'n Rog. Geen idee wat dat in Nederland kost maar het is denk ik iets meer. Daarnaast uiteraard wat bezoek gehad van apen, eekhoorns en leguanen. Helaas kun je niet eeuwig op zo'n eiland blijven en zijn we sinds vandaag verder gegaan naar Singapore. Wat ik er tot nu toe van gezien heb (in 4 uur tijd) is een soort HongKong maar dan anders, dus een soort "same same but different". Ik zal voor morgen de regels nog eens doorlezen want zelfs Nederland heeft minder regels dan hier. Kortom de komende dagen zitten we in het shopping walhalla van de wereld. Helaas met een reisbudget.....later meer.

1 opmerking:

  1. Afgelopen maand hebben we bij Tioman gedoken, bij de duikplaats Chebeh, vlak naast Coral Island, ook wel Tulai geheten.

    Het water leek wel van een zwembad, kraak- maar dan ook kraakhelder. Gewoon totaal geen suspensie. Het leek Sipadan wel.

    Uiteraard is er niet zo veel flora en fauna als in Sipadan, maar toch hebben we flink wat fraaie wildlife gezien, waaronder diverse soorten koraal, een aantal schildpadden, een rog, heel veel koraalvissoorten, een bump-head, triggger-fish, inktvissen en een paar enorme barracuda's.

    Op de terugweg naar Tioman hebben we ook nog een grote school dolfijnen gezien, waar we nog even tussen hebben gesnorkeld.

    Kortom, een grandioze tijd gehad. En zeker voor herhaling vatbaar, helemaal nu je tegenwoordig ook online je ferry kaartjes naar Tioman kunt reserveren.

    De andere dive sights, Renggis en Tiger Reef waren ook heel gaaf. Hier hebben we zelfs een reef-tip haai gezien. Die is daar vaste klant heb ik me laten vertellen.

    Als het aan ons ligt, dan is het Tioman boleh :)

    BeantwoordenVerwijderen