Welkom op onze reisblog

Op 20 februari gaan wij op wereldreis. We zullen een half jaar lang de wereld rond trekken en de volgende route volgen: Hong Kong, Maleisië, Australië, Nieuw-Zeeland, Tahiti, Paaseiland, Chili, Argentinië, Bolivia, Peru, Madrid. En op 15 augustus komen we weer terug naar Nederland.

We zullen op deze blog regelmatig onze reisverhalen en foto's plaatsen. Iedereen die het leuk vindt kan daarbij een reactie achterlaten.


dinsdag 8 maart 2011

Op een bounty eiland met moesson regens

Ja ik dacht het wordt tijd om Nederland maar eens wat troost te bieden. De afgelopen dagen heeft het aan een stuk geregend. En dan bedoel ik dus, als ik een seconde buiten sta ben in doorweekt, regen. Omdat een hele dag regen een mooi moment is om ziek te worden besloot Maaike dit dan ook maar direct te doen. De gebruikelijke; ik ben in Azië en heb wat verkeerds gegeten wat er redelijk snel weer uit wil, ziekte. Gelukkig kwamen er regelmatig eekhoorns voor haar raam zitten om te checken of ze al weer beter was dus had ze wat afleiding. Ikzelf ben/was ook niet 100% maar terwijl ik dit schrijf ben ik aan het wachten op een pizza dus lijk ik redelijk bij te trekken. Maaike heeft zojuist een dieet van ORS, tomatensoep, toast, ORS en salade gehad en is dus ook aan de beterende hand. Voor wat betreft de afgelopen dagen hebben we vooral gezwommen, gesnorkeld (finding Nemo visjes etc) en vooral uitgebreid gegeten. (iets te veel blijkt nu...) Elk avond eigenlijk gegeten met "de Pandas" (De Belgen) en de "Duitsers". Daniel en Marsi (www.weltreise2010.de) doen zo'n beetje dezelfde route dus ook veel overleg over goedkope camperhuur etc. Kortom bere gezellig en leuk gezelschap. De Belgen zijn ondertussen verder getrokken naar de jungle. Jammer was erg gezellig maar wellicht komen we ze nog weer tegen. Voor de rest blijft het weer hier erg veranderlijk. Vanochtend nog enorme regen, nu weer droog, zon en warm. Later meer want mijn pizza " Hawai" (leek me wel toepasselijk hier) komt er aan. Ps: voor de oplettende lezer: een nieuwe wijsheid toegevoegd (onder onze namen) aan ons blog. Bedankt Sonja!

2 opmerkingen:

  1. Hi Eric & Maaike!

    Zo jammer te horen! Inderdaad, veel beterschap aan Maaike en hopelijk hebben jullie niet teveel regen gehad? Wie had dat trouwens gedacht, dat het kon regenen op de Perhentian Islands?? :)

    We vonden het trouwens ook zeer gezellig samen!!

    De jungle was eens wat anders. We logeerden in Woodland Resort. Best wel gezellig, proper en vrij ongewoon, een zwembad. Wifi was wel betalen (10RM voor zolang je blijft). En in de prijs van 108RM zat ook free breakfast (wat we de 2de maal onvermijdelijk hebben overgeslaan, het was niet te eten :)). Dus een beetje overprijst.

    De jungle zelf was niet zoooo spectaculair, dus indien jullie ervoor kiezen niet te gaan, missen jullie niet zoveel. Zeker niet als Maaike niet perfect in orde is, het is nl. héél veel transport/tijd om daar te geraken.

    Indien wel, dan is een privé tocht op een bootje wel een absolute aanrader (40RM pp.). Ook het travel-by-boat is ook een aanrader (2uur, 35RM pp).

    Wij zijn nu gestrand in Termeloh, niets te doen hier, maar gezellig hotel. Morgen nemen we de bus richting Melaka!

    Alleszins tot binnenkort!

    Groetjes,

    Val & Jel anex De Panda's

    BeantwoordenVerwijderen