Welkom op onze reisblog

Op 20 februari gaan wij op wereldreis. We zullen een half jaar lang de wereld rond trekken en de volgende route volgen: Hong Kong, Maleisiƫ, Australiƫ, Nieuw-Zeeland, Tahiti, Paaseiland, Chili, Argentiniƫ, Bolivia, Peru, Madrid. En op 15 augustus komen we weer terug naar Nederland.

We zullen op deze blog regelmatig onze reisverhalen en foto's plaatsen. Iedereen die het leuk vindt kan daarbij een reactie achterlaten.


maandag 18 april 2011

en de cirkel is weer rond...terug in Sydney

Na Melbourne zijn we een aantal dagen in Bright gebleven. Daar hebben we me Daniel en Marsi nog een paar dagen doorgebracht. Leuk dat ze er waren want van het weer moesten we het niet hebben. We hebben twee complete regen dagen gehad. Echter wel weer veel lol (en gitaar les) gehad. Na 2 dagen moesten zij richting Melbourne en zijn wij doorgereden in de richting van de Blue Mountains. Over dat stuk hebben we 2 dagen gedaan zodat we uiteindelijk nog drie dagen overhadden voordat we vandaag onze Chubby weer moesten inleveren. De afgelopen dagen in de Blue Mountains wat wezen shoppen (een regendag) en gisteren een behoorlijk end gelopen. Klifje af en Klif weer op en dat ongeveer 4 uur lang. Wel super weer en een mooie tocht. ' s avond in de kou maar weer een potje gekookt want de afgelopen dagen waren we uit eten geweest. 1 keer Maleisisch en 1 x Indiaas. Je gaat het eten toch missen he... Vandaag dus terug gereden nadat we eerst de camper weer brandschoon hadden gemaakt. Ondanks onze pogingen om tol wegen te ontlopen is dat vandaag niet gelukt. Wat hier dus irritant is is dat je dan nergens kunt betalen. Je moet of vooraf (we hadden dit niet bedacht dus uiteraard niet gedaan) of achteraf via telefoon/internet eea regelen. Een heel gedoe. De manager van het hostel hier adviseerde om maar langs het kantoor van de plaatselijke "tol regelaars" te gaan maar nadat we een half uur hadden gewacht kwam een enorme ambtenaar ons vertellen dat achteraf betalen niet mogelijk was en dat we maar op rekening moesten wachten. En dat terwijl over al met koeienletters wordt aangegeven dat dit wel mogelijk is. Kortom wij dus helemaal klaar met dat figuur. Uiteindelijk online een account aangemaakt en straks maar weer eens bellen alles zo goed is. Je kunt ook gewoon een tolpoortje neerzetten denk je dan....Het goede nieuws is wel dat het nu weer lekker weer is en morgen ook. Kortom morgen nog maar even Sydney in en dan vliegen we woensdag naar Auckland. Het gaat dan echt koud worden.....Kortom na woensdag meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten