Welkom op onze reisblog

Op 20 februari gaan wij op wereldreis. We zullen een half jaar lang de wereld rond trekken en de volgende route volgen: Hong Kong, Maleisiƫ, Australiƫ, Nieuw-Zeeland, Tahiti, Paaseiland, Chili, Argentiniƫ, Bolivia, Peru, Madrid. En op 15 augustus komen we weer terug naar Nederland.

We zullen op deze blog regelmatig onze reisverhalen en foto's plaatsen. Iedereen die het leuk vindt kan daarbij een reactie achterlaten.


maandag 21 februari 2011

Hongkong: bizar!

De eerste stop is een feit. Na een vlucht van 11 uur zitten we in Mongkok Hongkong. Dag 1 heeft ons in elk geval geleerd dat lopen met een kaart behoorlijk 1.0 is hier. Trouwens slechts 1 Iphone hebben kan hier ook echt niet meer. Met drie begin je pas leuk mee te doen. Het is duidelijk: wij komen uit de technologische derde wereld. Nadat we geland waren zijn we direct naar ons hostel gegaan. Aangezien Hongkong nog georganiseerder is dan Nederland waren we er binnen een half uurtje. Dikke prima dus. Tassen achtergelaten en direct Hongkong verkennen. We zitten midden in de meer Chinese wijk dus een beetje de sfeer van Thamel Kathmandu alleen moderner. Dat wil zeggen: aan de buitenkant vraag je je af waarom het gebouw uberhaupt nog staat terwijl binnenin alles hypermodern is. Nadat we uiteindelijk een rondje via de Goldfish market (elke vis een eigen zakje) en de Flowermarket (alleen maar orchideeen) hadden gemaakt konden we inchecken in ons hostel. Na een rij tips van de eigenaar, inclusief de aanbevolen dimsum, hebben we onze kamer gekregen. Toch snel 3 x 3 meter. (kan ook 3 x 2 zijn...) Daarna de jetleg weggeslapen. Om een uurtje of vier zijn we naar het nieuwere gedeelte van Hongkong gegaan. Een en al licht en jawel ze zijn er weer: DE INDIERS!. Je kent ze wel: wanne buy watch? Smoke? Hash hash hash..... In de hele chinese wijk volstrekt niet lastiggevallen maar zodra je in de tourist areas komt ben je doelwit. En dat terwijl wij hier toch niet echt opvallen.... We kunnen ze in elk geval al van ver zien aankomen. Aan het einde van de avond nog even de skyline van Hongkong bekeken incluis lichtshow. Zie ook de foto' s. Tot zover dag een. Rest me(eric) niets anders dan Joan (heb nog niet hoeven fluiten), Ans (de mooie plek gaat zeker komen), Team SM (top boekje!) te bedanken voor de leuke attenties. Ik  had nog niet de kans gehad om dat te doen dus bij deze. (Hongkong, 21-2-11)

5 opmerkingen:

  1. Klinkt fantastisch!!!!!! (Lees, ben jaloers) Enjoy met zijn tweetjes.
    Bro

    BeantwoordenVerwijderen
  2. veel plezier. geniet ervan.en blijf schrijven zodat wij ook een beetje kunnen mee genieten.
    liefs rob en dineke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. dag eric en maaike,

    6 maanden niks doen, dat lijkt me een hele opgave. Als je dan toch wat van plan
    bent, wel even smart formuleren!!

    Groet, Harold, kids en zeehond kim uit pieterburen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Eric en Maaike,

    het is erg vreemd om iemand die normaal gesproken 5 dagen per week naast je zit achter een computer ineens aan de andere kant van de wereld te zien zitten..Ben nu al jaloers! Heel veel plezier, ga genieten!

    Groetjes Magda

    BeantwoordenVerwijderen